De politie van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts waarschuwt iedereen die de 59-jarige hovenier Bernhard Graumann kent, omdat de man mogelijk explosieven heeft verstopt. Hij wordt verdacht van het ombrengen van een arts en het verwonden van twee anderen met explosieven.

De explosies vonden in Enkenbach-Alsenborn en Otterberg plaats. Volgens de politie lopen andere mensen die de hovenier kennen mogelijk gevaar.

Graumann is volgens de politie vorige week vrijdag dood aangetroffen. De toedracht van zijn dood wordt nog onderzocht. De politie meldt dat hij voor zijn dood meer explosieven verstopt kan hebben.

Zijn eerste vermoedelijke slachtoffer, de arts, zou vrijdagochtend zijn omgekomen door een boobytrap bij de voordeur van zijn praktijk. Hij heeft vermoedelijk iets van de grond opgepakt, wat tot de ontploffing heeft geleid. De 64-jarige man is aan zijn verwondingen overleden. Graumann zou een conflict met de arts hebben gehad.

Explosief in houtkachel verstopt

De twee personen die zondag in Otterberg gewond zijn geraakt, zouden ook eerdere aanvaringen met de hovenier hebben gehad. Er zou een explosief in hun houtkachel zijn verstopt. Hun precieze verwondingen zijn onbekend.

De politie vraagt iedereen die contact met de hovenier heeft gehad om zich te melden.

Rijnland-Palts ligt onder Bonn en heeft Mainz als hoofdstad.