Bij nieuwe vuurgevechten in het grensgebied van Kasjmir zijn zeker zeven doden en tien gewonden gevallen. De schermutselingen volgen na nieuw opgelopen spanningen tussen de twee kernmachten India en Pakistan.

In het Indiase deel van het conflictgebied werden een 24-jarige vrouw en haar twee kinderen gedood door artillerievuur, zegt een woordvoerder van de Indiase politie. De vader raakte ernstig gewond.

Door Pakistaanse beschietingen waren er volgens mediaberichten nog zeven andere gewonden.

In het Pakistaanse Kasjmir werden twee burgers en twee militairen gedood en raakten twee mensen gewond, aldus Pakistaanse veiligheidsfunctionarissen.

Sinds vrijdag hebben de legers van de strijdende buurlanden herhaaldelijk geschoten in het grensgebied tussen de delen van Kasjmir die de landen controleren.

Spanningen stijgen sinds fatale bomaanslag

De spanningen zijn opgelopen sinds veertig Indiase veiligheidsagenten werden gedood bij een bomaanslag in het Indiase deel van Kasjmir op 14 februari.

De islamistische terroristische groepering Jaish-e-Mohammed had de daad opgeëist. India beschuldigt Pakistan ervan niet adequaat op te treden tegen de terroristen op zijn grondgebied.

Na de aanslag besloot India met gevechtsvliegtuigen een aanval uit te voeren in het Pakistaanse deel van Kasjmir. Een Indiase piloot die met zijn toestel neerstortte, werd vrijdag door de autoriteiten teruggestuurd naar zijn thuisland.

Wereldleiders hebben beide landen opgeroepen terughoudendheid te tonen in het conflict.

Pakistan stuurt gevangengenomen Indiase piloot terug
51
Pakistan stuurt gevangengenomen Indiase piloot terug