Somalische regeringstroepen hebben vrijdagavond een einde gemaakt aan een aanval van drie militanten in de hoofdstad Mogadishu. Het drietal begon donderdag met bombardementen en beschietingen, waardoor zeker 29 burgers om het leven kwamen.

De militanten, die zich tegen de regering keerden, verscholen zich in een gebouw in het centrum van Mogadishu. Zij zijn omgekomen door de kogels van regeringstroepen.

Een zelfmoordterrorist begon de aanval door een wagen vol explosieven op te blazen op Maka Al Mukarama Road, bij een hotel waar doorgaans veel regeringsvertegenwoordigers verblijven.

Door de explosie ontstond brand in meerdere panden. Vervolgens werd het hotel bestormd door gewapende mannen die het vuur openden. Naast doden vielen er tientallen gewonden.

Een legerwoordvoerder meldt dat vrijdagavond geen nieuwe slachtoffers zijn aangetroffen in het hotel. Wel liggen er mogelijk nog lichamen onder een nabijgelegen restaurant dat is ingestort.

De aanval duurde uiteindelijk langer dan 24 uur, zegt de woordvoerder. Een regeringsmedewerker meldde eerder dat de militanten mensen hadden gegijzeld. Daarover is vrijdag geen nieuwe informatie naar buiten gebracht.