De Senegalese oppositie keurt de uitslag van de presidentsverkiezing weliswaar af, maar zal er geen beroep tegen aantekenen. De zittende president Macky Sall krijgt derhalve een nieuwe termijn.

Volgens de stemmentellers van de nationale kiesraad heeft Sall 58,27 procent van de stemmen gekregen. Die ruime meerderheid maakt een tweede ronde overbodig.

De voormalige premier Idrissa Seck en Ousmane Sonko kwamen uit op respectievelijk 20,5 procent en 16 procent van de stemmen.

De resultaten moeten nog worden bevestigd door het constitutioneel hof, maar dat hoeft zich nu niet te buigen over de bezwaren van andere kandidaten.

Seck trok meteen in twijfel dat de stembusgang in de eerste ronde zou zijn beslist en waarschuwde voor mogelijke fraude. In een gezamenlijke verklaring stelden hij en de drie andere verliezers de uitslag niet te zullen aanvechten.

De 57-jarige Sall dankt zijn populariteit onder meer aan de economische groei en de aanleg van moderne infrastructuur.

Nieuwsbrief

  • Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!