De Britse premier Theresa May overweegt de Brexit met twee maanden uit te stellen, om te voorkomen dat er een 'no deal-Brexit' komt, meldt de Engelse krant The Telegraph.

Zondag werd ook bekend dat May de tweede stemming over haar Brexit-deal in het parlement heeft uitgesteld. Een nieuwe stemming over de deal met de Europese Unie werd woensdag verwacht, maar is nu uitgesteld tot uiterlijk 12 maart.

Als die deal niet wordt geaccepteerd door het parlement, dient May volgens de krant een uitstelverzoek in bij de EU.

In het weekend hebben drie ministers in de Britse krant The Daily Mail gezegd dat ze hoe dan ook een 'no deal-Brexit' willen verhinderen. De drie, Greg Clark, David Gauke en Amber Rudd, eisen dat May de Brexit uitstelt als er niet snel een doorbraak rond de Brexit-deal wordt bereikt.

Een woordvoerder van de Britse regering heeft maandagochtend laten weten dat Downing Street meerdere opties overweegt voor het scenario waarin het Lagerhuis de May-deal wegstemt.

Leiders EU-landen bespreken uitstel tot 2021

De Britse krant The Guardian meldt maandag dat de leiders van de EU-landen, onder wie Mark Rutte, uitstel van de Brexit tot 2021 bespreken.

De leiders zouden zich steeds meer ergeren aan Mays aanpak. Met de twee extra jaren denken ze de toekomstige relatie met het Verenigd Koninkrijk beter te kunnen vastleggen.

In een uitstelperiode van twee maanden ziet de EU volgens The Guardian niets, omdat de Brexit daarna mogelijk weer uitgesteld moet worden.