Saoedi-Arabië stuurt een vrouwelijke ambassadeur naar de VS. Het is voor het eerst dat het koninkrijk een vrouw tot ambassadeur heeft benoemd.

Volgens een verklaring van het koninklijk huis in de Saoedische hoofdstad Riyad, gaat prinses Reema Bint Bandar Bin Sultan Bin Abdulaziz de diplomatieke vertegenwoordiging in Washington leiden.

De prinses die in de VS heeft gestudeerd, is eerder door het tijdschrift Forbes uitgeroepen tot een van de tweehonderd machtigste vrouwen in de Arabische wereld.

Haar voorganger, Khalid Bin Salman, de jongere broer van de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman, wordt plaatsvervangend minister van Defensie in Riyad.

Waarom jonge vrouwen vluchten uit Saoedi-Arabië
166
Waarom jonge vrouwen vluchten uit Saoedi-Arabië

Betrekkingen met VS zijn slecht na moord op Khashoggi

De betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië zijn slecht. Na de moord op journalist Jamal Khashoggi op het Saoedische consulaat in Istanboel, staat de relatie tussen de twee landen onder druk.

De toekomstige ambassadeur zei na haar benoeming op Twitter: "Ik zal, met toestemming van God, mijn land, zijn leiders en al zijn kinderen dienen en dat zal ik doen met alles wat in mijn vermogen ligt."