Door een lawine in de Zwitserse Alpen zijn vier mensen gewond geraakt. Een van hen is in levensgevaar. Getuigen zeiden dat er mogelijk nog mensen onder de sneeuw liggen. Daarom zijn de reddingswerkers nog op zoek.

Meer dan tweehonderd reddingswerkers zijn in de sneeuw op zoek naar mogelijke slachtoffers, meldt de Zwitserse televisiezender RTS na een persconferentie van de Zwitserse politie.

Het gaat om een lawine bij het wintersportoord Crans-Montana, dat op ruim 100 kilometer van de Zwitserse stad Bern ligt. Het leger is ook aanwezig om hulp te bieden, net als acht helikopters en acht sneeuwschuivers.

Rond 14.00 uur werd alarm geslagen vanwege de lawine. De officier van justitie van het kanton Wallis zei dat er een onderzoek is gestart. Volgens hem kan de lawine spontaan zijn ontstaan, maar ook door skiërs.

Op de helling waren tijdens de lawine zo'n achtduizend skiërs aanwezig, meldt de eigenaar van een skilift in het gebied. In Zwitserland is het vakantie, waardoor het extra druk was op de piste.

Eerder dit jaar kwamen al meerdere mensen om het leven door lawines in de Zwitserse Alpen.