Bij een schietpartij in Aurora, in de Amerikaanse staat Illinois, zijn zes doden en meerdere gewonden gevallen. Een man begon vrijdag te schieten in een fabriek.

De politie reageerde op een melding vanuit het bedrijf, dat kleppen voor onder meer waterleidingen produceert, en kwam in een vuurgevecht met de schutter terecht. Daarbij is de dader, een 45-jarige man die bij de fabriek werkte en onlangs zou zijn ontslagen, om het leven gekomen.

Ook vijf fabriekswerkers vonden de dood. Velen raakten gewond, onder wie vijf politieagenten.

Getuigen vertellen aan CNN dat zij niets van de schoten hoorden vanwege de spijkerpistolen die gebruikt worden in de fabriek. De schutter zou met een geweer met een laser erop de fabriek zijn binnengerend. Hij begon snel in de rondte te schieten. "Op het moment dat ik de schoten hoorde, zag ik de man lopen. Ik herkende hem als een collega en terwijl ik vluchtte, zag ik dat hij op iedereen schoot", zegt een getuige.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de slachtoffers en hun familie zijn medeleven betuigd. Hij prees het optreden van de politie in Aurora.