Minstens zeventien mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een brand in een hotel in het centrum van de Indiase hoofdstad New Delhi.

Zeker 35 mensen zijn uit de brand gered. Zeker twee mensen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een vrouw probeerde met haar kind aan de vlammen te ontsnappen door uit het raam te springen, melden Indiase media.

Het hotel met 65 kamers staat in het onder budgettoeristen populaire gebied Karol Bagh. Er verbleven onder meer toeristen uit Myanmar, bericht zender NDTV. Ook zou een gedeelte van het pand zijn afgehuurd door een groep die een bruiloft kwam vieren. De meeste slachtoffers sliepen toen de brand in Hotel Arpit Palace uitbrak.

De brandweer heeft het vuur inmiddels onder controle. De hulpdiensten zoeken nog naar meer slachtoffers. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting.

Mogelijk zijn de bouwvoorschriften overtreden

De hulpdiensten kregen het vuur na enkele uren onder controle. De autoriteiten buigen zich nu over de schuldvraag. Een van de bestuurders van het hoofdstedelijke gebied, minister Satyendar Jain (Stedelijke Ontwikkeling), denkt dat de bouwvoorschriften zijn overtreden.

"Het hotel had toestemming om vier verdiepingen neer te zetten. Ze hebben daar bovenop nog een keuken en een terras gebouwd", concludeert minister Jain. "Er is hier sprake van grove nalatigheid. Er wordt een onderzoek ingesteld. Tegen de schuldigen zal worden opgetreden."

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!