De getuigenis van Michael Cohen, oud-advocaat van president Donald Trump, in het Amerikaanse Congres is opnieuw uitgesteld. Cohen moet herstellen van een operatie, aldus zijn raadsman tegen diverse Amerikaanse media.

De advocaat heeft niet bekendgemaakt waarom Cohen geopereerd is. Ook is niet duidelijk hoe het nu met zijn gezondheid gaat.

Volgens CNN willen drie commissies Cohen laten getuigen. Die zijn alle drie uitgesteld. De enige openbare zitting, die gepland stond op 7 februari, heeft nog geen nieuwe datum. Het verhoor door de inlichtingencommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is van afgelopen vrijdag verschoven naar 28 februari.

De 52-jarige Cohen moet in maart de gevangenis is. Het is niet duidelijk of alle getuigenissen vóór die tijd zullen plaatsvinden.

Cohen al veroordeeld tot drie jaar cel

De gevallen advocaat werd in december veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, wegens onder meer betaling van zwijggeld aan twee vrouwen tijdens de presidentscampagne van 2016. Ook loog hij tegen het Congres over de plannen voor een Trump Tower in Rusland.

Cohen bekende vorig jaar schuld in een aantal zaken en beloofde mee te werken aan het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar mogelijke Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

Mueller is momenteel bezig met het opstellen van zijn eindrapport in het Ruslandonderzoek. Het is niet bekend wanneer de resultaten worden gepresenteerd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!