Bij een explosie in een bakkerij in de Franse stad Lyon zijn zaterdagavond twee doden gevallen, waaronder een kind.

De leeftijd van het kind is niet bekendgemaakt. De andere dode is volgens de plaatselijke krant Le Progrès naar alle waarschijnlijkheid de moeder, die zich in dezelfde ruimte bevond.

Rond 20.30 uur vond de ontploffing plaats in de bakkerij, die zich op de begane grond van een gebouw bevindt. De brandweer vermoedt dat het vuur begon in een kapotte oven. De brand die daarna uitbrak verspreidde zich snel naar de hoger gelegen verdiepingen.

De brandweer trok massaal uit voor de brand, die flinke schade aanrichtte aan het gebouw. Ongeveer een uur na het uitbreken was de brand onder controle, waarna de twee slachtoffers werden gevonden op de eerste verdieping van het gebouw.

Naast de twee doden vielen er ook vier gewonden. Een man raakte gewond toen hij vanaf de tweede verdieping van het gebouw naar beneden sprong om te ontkomen aan de vlammen. Drie anderen werden behandeld aan brandwonden en ademhalingsproblemen als gevolg van ingeademde rook.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!