Volgens de vaste arts van het Witte Huis, Sean Conley, verkeert de Amerikaanse president Donald Trump in uitstekende gezondheid. Dat stelde de lijfarts vrijdag na het jaarlijkse medische onderzoek van de president.

Volgens de lijfarts werd de Amerikaanse president vier uur lang door een team van twaalf artsen aan allerlei medische tests onderworpen, waaruit geconcludeerd kan worden dat hij in "blakende gezondheid" verkeert.

Conley schreef dat Trump op zijn aanraden de laatste tijd gezonder eet, wat zijn vruchten heeft afgeworpen. Specifieke details over het gewicht, cholesterolgehalte en de bloeddruk van de 72-jarige president werden niet vrijgegeven.

"Ik ben verheugd te kunnen mededelen dat de president van de Verenigde Staten in uitstekende gezondheid verkeert en ik verwacht dat dit de rest van zijn ambtstermijn zo zal blijven", aldus de arts van het Witte Huis.

Trump slikt wel enkele medicijnen. Zo neemt hij pilletjes om zijn cholesterol te verlagen, voor zijn hart en om haarverlies tegen te gaan.

Trump vorig jaar ook al 'kerngezond'

Een jaar geleden werd Trump ook al medisch kerngezond verklaard, al diende hij wel wat af te vallen en gezonder te eten. Volgens naaste medewerkers is de Amerikaanse president sindsdien meer vis gaan eten, hoewel hij nog altijd gek is op biefstuk.

Ook de voorliefde van Trump voor fastfood is bekend. Vorige maand schotelde hij het bezoekende American football-team Clemson Tigers in het Witte Huis een maaltijd van hamburgers en friet voor, toen door de 'shutdown' het personeel met verlof was en de koks dus geen diner konden voorbereiden.

Trump serveert fastfood in Witte Huis wegens 'shutdown'
36
Trump serveert fastfood in Witte Huis wegens 'shutdown'

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!