De jury in het proces in New York tegen de Mexicaanse drugsbaron Joaquín Guzmán Loera, bekend als 'El Chapo', is deze week niet tot een oordeel gekomen. De juryleden hebben meer tijd nodig, tot vreugde van Guzmán.

Een breed glimlachende Guzmán omarmde een van zijn advocaten, Jeffrey Lichtman, en sloeg zijn raadsman zo enthousiast hard op schouders en rug dat de hele zaal verbaasd toekeek, meldt The New York Post.

Een andere advocaat van het team van de 61-jarige Guzmán vroeg bemoedigend aan publiek terwijl hij wees naar het knuffelende stel: ziet u dit allemaal?

De openbaar aanklagers waren zichtbaar minder tevreden dat de zaak pas maandag verder gaat. Zij hadden verwacht dat de juryleden veel sneller tot een oordeel zouden komen, zo melden Amerikaanse media.

De jury heeft zich van maandag tot en met donderdag gebogen over tien gecompliceerde en zware aanklachten tegen de drugsbaron van het Sinaloa-kartel. Guzmán wordt gezien als een van de grootste drugsbazen ter wereld.

Juryleden willen meer weten van kroongetuige 'Chupeta'

Rechter Brian Cogan suggereerde dat ze ook vrijdag verder konden gaan, maar de juryleden willen meer weten van een van de kroongetuigen Juan Carlos 'Chupeta' Ramirez.

Ramirez bekende schuldig te zijn aan verschillende aanklachten en besloot met de aanklagers samen te werken als getuige. Hij stelde dat hij tonnen cocaïne aan Guzmán heeft verkocht, die bedoeld waren voor export naar de Verenigde Staten. Een transcript van zijn getuigenis is maandag beschikbaar voor de juryleden.

De juryleden willen daarnaast nog meer materiaal bestuderen dan de duizenden pagina's bewijsmateriaal die ze al hebben.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!