Vijf kinderen uit de Amerikaanse stad Nashville zijn gearresteerd voor de moord op een 24-jarige student. De arrestanten zijn drie meisjes van twaalf, veertien en vijftien jaar en twee jongens van dertien en zestien jaar, meldt de lokale politie op Twitter.

De kinderen werden opgepakt op de parkeerplaats van een supermarkt, waar ze in een gestolen auto zaten. In de auto lag een vuurwapen. De vijf zijn naar de jeugdgevangenis gebracht.

Het slachtoffer, Kyle Yorlets, werd donderdag doodgeschoten bij zijn huis. Hij was universiteitsstudent en de leadzanger van een plaatselijke band. Daarnaast werkte de man in een restaurant, melden plaatselijke media.

Na de schietpartij kon Yorlets naar binnen strompelen, maar uiteindelijk troffen zijn huisgenoten hem dood aan. Volgens de politie was er sprake van een mislukte overval.

Agenten troffen enkele uren na de schietpartij de vermoedelijke vluchtauto leeg aan. Het voertuig bleek een dag eerder te zijn gestolen. Getuigen hadden gezien dat twee kinderen in een andere auto stapten en dat een van hen te voet verder ging.

Later op donderdag troffen de agenten alle verdachten weer op dezelfde plek aan, waarop ze werden gearresteerd.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!