De Belgische politie heeft inmiddels drie verdachten opgepakt vanwege betrokkenheid bij een bankoverval in Antwerpen. Het openbaar ministerie in Antwerpen meldt de arrestaties, maar wil in deze fase van het onderzoek geen commentaar geven.

Dinsdag werd al de 27-jarige Georgiër Koba M. aangehouden. Giorgi K. (28), een Antwerpenaar van Georgische afkomst, is eveneens in een cel gezet. De derde verdachte is donderdagochtend opgepakt. Over zijn voorarrest wordt vrijdag beslist.

De overvallers hadden vanuit een pand in de omgeving twee tunnels gegraven om via het riool onder de bank aan de Belgiëlei uit te komen. In het souterrain zijn volgens Vlaamse media vingerafdrukken van K. aangetroffen. Hij zou een jeugdvriend zijn van M. en bij hetzelfde transportbedrijf hebben gewerkt.

In het filiaal van BNP Paribas Fortis zijn enkele tientallen kluizen gekraakt, maar de omvang van de buit is nog onduidelijk.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!