Michelle Martin, de ex van kindermoordenaar Marc Dutroux, moet voor een Belgische rechter verschijnen. De vader en broer van de vermoorde Eefje Lambrecks hebben een klacht tegen haar ingediend. De zaak draait om een valse bewering van Martin dat ze geen financiële middelen zou hebben.

Martin zag in 2001 af van een erfenis van haar moeder. Zo zorgde zij ervoor dat dat geld niet naar de slachtoffers kon gaan, maar wel naar haar eigen kinderen.

De vrouw zou dit met opzet hebben gedaan, een misdrijf waarop in België tot twee jaar cel en een boete van 12.500 euro staat.

In februari 2013 diende de vader, Jean Lambrecks, een klacht in tegen Martin. In de zomer van 2013 stapte ook Eefjes broer Leendert naar de onderzoeksrechter om een klacht in te dienen. Met hun klachten zetten vader en zoon zelf een gerechtelijk onderzoek in gang.

Dutroux en Martin werden in 1996 gearresteerd in verband met de verdwijning van zes meisjes. Dutroux kreeg levenslang.

Martin werd veroordeeld tot dertig jaar cel voor haar rol bij de ontvoering, verkrachting en dood van enkele meisjes. In de zomer van 2012 kwam Martin onder strikte voorwaarden vervroegd vrij.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!