Het dodental door de dambreuk in Brazilië is maandag opgelopen tot 134. Nog 199 mensen worden vermist, meldt de burgerbescherming. De hulpdiensten zijn nog steeds op zoek naar slachtoffers.

Het aantal doden zal nog stijgen, omdat er volgens de reddingsdiensten nog nauwelijks kans is op het vinden van overlevenden.

Maandag willen de reddingsdiensten gebruikmaken van zware apparatuur bij het zoeken. Volgens een brandweerwoordvoerder is de verwachting dat niet alle lichamen worden teruggevonden.

De dam bij een ijzermijn in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais begaf het op 25 januari, waardoor delen van het stadje Brumadinho, ten zuiden van Belo Horizonte, overspoeld werden door een stroom van modder en afval.

Een gebied zo groot als vierhonderd voetbalvelden is met een dikke laag modder bedekt.

De Braziliaanse overheid heeft omgerekend 2,6 miljard euro van de tegoeden van mijnbouwbedrijf Vale, dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de ramp, bevroren.

Bewakingsbeelden tonen moment van doorbraak Braziliaanse dam
60
Bewakingsbeelden tonen moment van doorbraak Braziliaanse dam

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!