De dambreuk in Brazilië heeft inmiddels aan 115 mensen het leven gekost. Ook het aantal vermisten is gestegen. Reddingswerkers zijn op zoek naar 248 mensen.

Omdat er binnen een week maar één levend slachtoffer is gevonden - een meisje van 15 dat uit de modder kon worden gered - gaan de autoriteiten ervan uit dat het merendeel van de vermisten is omgekomen.

De Braziliaanse overheid heeft omgerekend 2,6 miljard euro bevroren van de tegoeden van mijnbouwbedrijf Vale, dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de ramp. Dat geld zal worden gebruikt om de reddingsoperatie te bekostigen, en om smartengeld en boetes te betalen.

De dam bij een ijzermijn in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais begaf het afgelopen weekend, waardoor delen van het stadje Brumadinho, ten zuiden van Belo Horizonte, overspoeld werden door een stroom van modder en afval. Een gebied zo groot als vierhonderd voetbalvelden is met een dikke laag modder bedekt.

Bewakingsbeelden tonen moment van doorbraak Braziliaanse dam
60
Bewakingsbeelden tonen moment van doorbraak Braziliaanse dam

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!