Verzekeraars hebben tot nu toe meer dan 11,4 miljard dollar (bijna 10 miljard euro) aan schadeclaims ontvangen als gevolg van de bosbranden die de Amerikaanse staat Californië in november wekenlang teisterden.

Dit is nog niet het definitieve aantal; de kans is groot dat hier nog vele miljarden bijkomen, zo heeft een woordvoerder van de verzekeraars maandag gemeld aan de Los Angeles Times.

De verwachting is dat er nog maandenlang nieuwe claims binnenkomen. Bovendien is er ook veel schade aangericht aan objecten, auto's en panden die niet verzekerd waren. De kans is klein dat ooit een exact eindbedrag kan worden genoemd.

De gezamenlijke verzekeraars hebben tot nu toe meer dan 46.000 claims ontvangen. Meer dan veertienduizend huizen en bedrijven liepen enorme schade op als gevolg van de natuurbranden.

Dodelijke bosbranden Californië blijven aanhouden
45
Dodelijke bosbranden Californië blijven aanhouden

Vuur kostte 86 mensen het leven

De bosbranden, die Camp Fire worden genoemd, begonnen op 8 november 2018 en besloegen bijna 62.000 hectare. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de branden was. Het vuur kostte aan zeker 86 mensen het leven.

Zo'n veertienduizend huizen werden verwoest, waarvan het merendeel in Paradise. Deze stad, die zo'n 280 kilometer van San Francisco ligt, werd het zwaarst getroffen. 52.000 mensen moesten daar hun huis verlaten.

Camp Fire was de dodelijkste en destructiefste bosbrand in de geschiedenis van Californië.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!