Het onderzoek dat de Spaanse autoriteiten doen naar de dood van de Spaanse peuter Julen, richt zich op de verdenking 'dood door schuld'. De waterput in de plaats Totalán waar het tweejarige kind op 13 januari in viel mocht niet gegraven worden, blijkt uit de eerste bevindingen.

De eigenaar van het land waar de waterput gegraven was had niet de benodigde vergunningen, melden Spaanse media op basis van bronnen bij de rechtbank. 

Er zijn al meerdere getuigen gehoord. Er was al vrij snel na de val van peuter Julen sprake van een onderzoek, maar de autoriteiten meldden toen wel dat ze pas echt van start zouden gaan als de peuter gevonden was. 

Dit gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag. Hulpverleners bereikten na bijna twee weken het lichaam van de peuter, die tientallen meters naar beneden was gevallen. 

Zaterdag is ook een autopsie uitgevoerd op het lichaam. Een volledig beeld moet er nog komen, maar uit de eerste bevindingen zou blijken dat de jongen vrij snel na de val door onder meer verwondingen aan zijn hoofd is omgekomen. 

Julen is zondag begraven in Málaga. 

Rouwauto verlaat plek waar peuter Julen werd gevonden
36
Rouwauto verlaat plek waar peuter Julen werd gevonden

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!