Zes jonge kinderen in het zuiden van Tanzania zijn gedood om hun lichaamsdelen, melden de autoriteiten in het land. De lichamen van de slachtoffers misten onder meer tanden, oren en ledematen.

De slachtoffers zijn tussen de twee en negen jaar oud, zei de districtscommissaris maandag tegen BBC News. Volgens de man heeft dit te maken met bijgelovigheid.

Medicijnmannen gebruiken lichaamsdelen van mensen als ingrediënten voor drankjes, omdat dit rijkdom en geluk zou brengen. Vooral lichaamsdelen van albino's zijn gewild en leveren veel geld op. Het is niet duidelijk of de zes slachtoffers een pigmentafwijking hadden.

De politie heeft inmiddels één verdachte opgepakt. Het gaat om een familielid van drie slachtoffers uit één gezin. De kinderen werden in de nachtelijke uren ontvoerd, nadat hun ouders naar de markt waren vertrokken om daar fruit te verkopen.

In de zuidelijke regio Njomba raakten begin december in totaal tien kinderen vermist. Vier van hen zijn volgens BBC News levend teruggevonden. 

Volgens de Verenigde Naties geldt Tanzania als een van de landen waar verminking en moord om lichaamsdelen het meest voorkomt. Albinisme komt er relatief vaak voor.

Het gaat naar schatting om één op de veertienhonderd personen. In Europa en Noord-Amerika gaat het om één op de twintigduizend.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!