Het dodental van de dambreuk in de Braziliaanse staat Minas Gerais is opgelopen tot 56. De landelijke brandweer denkt dat het aantal nog ver gaat oplopen.

Er worden nog bijna driehonderd mensen vermist. De regio rond de stad Brumadinho werd vrijdag getroffen door een modderstroom nadat een dam kapot was gegaan. 

"Tot we het laatste lichaam hebben gevonden, zoeken we alsof er nog overlevenden zijn", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Maar gezien de aard van de ramp en de tijdsduur, wordt het steeds onwaarschijnlijker dat we nog mensen levend gaan vinden."

Vooral mensen die op of rond de dam werkten, werden meegesleurd en worden nog vermist. Faciliteiten van het mijnbouwbedrijf en nabijgelegen woningen werden bedolven onder de modder.

Zondag gingen de sirenes in Brumadinho weer af, omdat een tweede dambreuk dreigde. Hulpverleners begonnen met het evacueren van 24.000 mensen uit de stad. De zoektocht naar overlevenden van de ramp vrijdag, werd tijdelijk gestaakt.

De bewoners werden naar hoger gelegen gebied gebracht. Voordat iedereen uit de stad kon worden gehaald, werd de waarschuwing ingetrokken en konden de bewoners terugkeren naar huis.

Luchtbeelden tonen ravage na damdoorbraak Brazilië
43
Luchtbeelden tonen ravage na damdoorbraak Brazilië

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!