'Een op de twintig Britten gelooft niet in Holocaust'

'Een op de twintig Britten gelooft niet in Holocaust'

Een op de twintig Britten gelooft niet dat de Holocaust heeft plaatsgevonden. Dat blijkt uit een peiling van de Holocaust Memorial Day Trust, een stichting die door de Britse regering in het leven is geroepen om de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust te promoten.

Ongeveer 8 procent van de meer dan tweeduizend ondervraagden is van mening dat de genocide overdreven wordt, schrijft The Guardian.

Ongeveer de helft van de ondervraagden weet niet hoeveel mensen in de concentratiekampen om het leven zijn gekomen. Een op de vijf Britten schat het aantal vermoorde Joden op minder dan twee miljoen. In totaal zijn zes miljoen Joden vermoord tijdens de Holocaust.

Wel zegt 83 procent het belangrijk te vinden om van de Holocaust af te weten. Drie kwart van de ondervraagden vindt dat er meer gedaan moet worden om mensen daarin te onderwijzen.

Zondag wordt in het centrum van Londen stilgestaan bij de Jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. Politici, religieuze leiders en overlevenden zijn bij de herdenking aanwezig.

Ook in Nederland vindt zondag de Nationale herdenking van de Holocaust plaats. Het Nederlands Auschwitz Comité organiseert de herdenking in het Wertheimpark in Amsterdam.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Tip de redactie