Het dodental als gevolg van de dambreuk in Brazilië is opgelopen naar 34. Dat heeft de lokale brandweer zaterdag bekendgemaakt.

Gevreesd wordt dat het aantal doden zal oplopen, omdat er nog honderden mensen worden vermist. 46 mensen zijn levend onder de modder vandaan gehaald. 23 gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Het is volgens de gouverneur van de staat Minas Gerais, Romeu Zema, moeilijk om nog overlevenden te vinden. "Zeer waarschijnlijk zullen we vanaf nu alleen nog lijken bergen."

De dam van een ijzerertsmijn in het zuiden van Brazilië begaf het vrijdag door nog onbekende oorzaak. Na de breuk kwam een grote modderstroom op gang, die een groot gebied bedekte.

De zoekactie naar slachtoffers en overlevenden wordt nog voortgezet met onder meer een tiental helikopters. Familieleden van vermisten proberen de getroffen gebieden te bereiken om mee te helpen zoeken.

Luchtbeelden tonen ravage na damdoorbraak Brazilië
43
Luchtbeelden tonen ravage na damdoorbraak Brazilië

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!