Twee zestienjarige jongens zijn na een ruzie in Neurenberg doodgereden op de S-Bahn in de Duitse stad. Een trein raakte het tweetal op het spoor bij station Frankenstadion. De politie heeft twee zeventienjarige verdachten opgepakt.

Volgens de politie kreeg een groep van zeker vijf mensen in het station van de S-Bahn, een regionale lightrailverbinding, ruzie met elkaar. Drie tieners belandden tijdens de ruzie op de sporen.

Een van hen kon net op tijd wegkomen voor de naderende trein. De andere twee jongens werden overreden en kwamen om het leven. Volgens lokale media ging het om een groep jongeren die net van een feest waren gekomen.

De politie houdt de twee arrestanten verantwoordelijk voor de val van de drie van het perron op de rails. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe dat is gebeurd. Daarbij worden onder andere de opnamen van bewakingscamera's van het perron benut.

Volgens de politie waren er op het moment van het incident ongeveer 150 mensen op het perron en in de S-Bahn aanwezig. Talrijke getuigen zijn na het incident opgevangen door slachtofferhulp. Informatie van de getuigen leidde tot de snelle arrestatie van de verdachten.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!