Zondag 26 mei 2019
Zondag 26 mei 2019
|
Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Dodental na dambreuk in Brazilië naar negen, bijna driehonderd vermisten

Dodental na dambreuk in Brazilië naar negen, bijna driehonderd vermisten

Door een breuk in een ongebruikte dam in de Braziliaanse staat Minas Gerais zijn zeker negen mensen om het leven gekomen. Bijna driehonderd mensen worden nog vermist.

Ook zijn er meerdere mensen gewond geraakt. De gouverneur van Minas Gerais denken dat het dodental nog gaat stijgen.

"Van nu af aan moeten we er rekening mee houden dat we geen levenden meer gaan vinden, maar alleen lichamen", zei gouverneur Romeu Zema tegen verslaggevers.

Veel van de vermisten zijn medewerkers van het bedrijf Vale SA, dat de dam exploiteert. Van de 427 medewerkers zijn er 279 niet vermist, de rest is nog niet gevonden na de dambreuk.

Door de dambreuk bij Brumadinho overstroomde een andere dam, waardoor een modderstroom op gang kwam. Brumadinho werd niet geraakt door de modder, maar veel infrastructuur in de omgeving, zoals wegen en bruggen, is kapot.

President bezoekt getroffen gebied

De staat Minas Gerais ligt in het zuidoosten van Brazilië. President Jair Bolsonaro bezoekt het getroffen gebied zaterdag. "Het is een grote tragedie in de regio."

In dezelfde regio brak in 2015 een grotere dam door, met negentien doden tot gevolg. Daarnaast ontstond er een enorme ravage en raakten meerdere rivieren vervuild.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!

Tip de redactie