Door een dambreuk in de Braziliaanse staat Minas Gerais zijn zeker zeven personen om het leven gekomen. Er worden nog ongeveer tweehonderd mensen vermist.

Zeker acht personen zijn gewond geraakt. Naar verwachting stijgt het dodental nog, aldus de lokale autoriteiten.  De hulpdiensten zijn bezig met een reddingsactie.

Na de dambreuk vond een overstroming plaats bij een andere dam. Hierdoor is een modderstroom op gang gekomen en zijn gebouwen in het nabijgelegen stadje bedekt met een laag modder en afval. Meerdere inwoners zijn geëvacueerd.

Hulpdiensten hebben mensen onder de modder vandaan gehaald. Zij worden per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Door de modderstroom zijn mensen in meerdere gebieden vast komen te zitten. 

Veel slachtoffers zijn werkzaam voor Vale SA, de exploitatiemaatschappij van een ijzerertsmijn bij de kapotte dam. Het bedrijf had in totaal driehonderd personeelsleden in het gebied. Het is niet duidelijk hoeveel van hen getroffen zijn.

President bezoekt getroffen gebied

De staat Minas Gerais ligt in het zuidoosten van Brazilië. President Jair Bolsonaro zal het getroffen gebied zaterdag bezoeken, maakte hij vrijdagavond bekend.

In dezelfde regio brak in 2015 een grotere dam door, met negentien doden tot gevolg. Daarnaast ontstond er een enorme ravage en raakten meerdere rivieren vervuild.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!