De Amerikaanse Senaatscommissie voor Inlichtingen heeft Michael Cohen, de voormalige advocaat van president Donald Trump, gedagvaard om halverwege volgende maand te komen getuigen.

De dagvaarding komt een dag nadat Cohen liet weten zijn getuigenis voor een commissie van het Huis van Afgevaardigden uit te stellen vanwege "voortdurende dreigementen" aan het adres van zijn familie door Trump.

De gevallen advocaat werd in december veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, wegens onder meer betaling van zwijggeld aan twee vrouwen tijdens de presidentscampagne van 2016. Bovendien loog hij tegen het Congres over de plannen voor een Trump Tower in Rusland.

Cohen bekende vorig jaar schuld in een aantal zaken en beloofde mee te werken aan het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar mogelijke Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016.

Mueller is momenteel bezig met het opstellen van zijn eindrapport. Wanneer de resultaten van het Ruslandonderzoek worden gepresenteerd, is niet bekend.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!