De man die in augustus een 27-jarige Nederlandse fietsster doodreed in Melbourne, heeft in de rechtbank schuld bekend, zo melden Australische media.

De 26-jarige man is aangeklaagd voor rijden zonder rijbewijs, roekeloos rijden en autodiefstal.

De 27-jarige vrouw uit Nederland fietste op 12 augustus door het Australische Melbourne, toen ze werd geschept door de Australische automobilist.

De vrouw overleed kort nadat ze was aangereden. Bij de aanrijding werden ook meerdere auto's geraakt, waaronder een aantal geparkeerde wagens. Alleen de Nederlandse vrouw raakte gewond. Hulpdiensten probeerden haar te helpen, maar ze overleed ter plekke.

De bestuurder van de auto vluchtte na het incident. Het voertuig was gestolen bij een gewapende roofoverval. Een dag later werd de bestuurder opgepakt. 

Verontwaardiging in Melbourne

Het ongeluk leidde in Melbourne tot verontwaardiging en de burgemeester zei dat hij minder parkeerplaatsen wil in de straat waar het ongeluk gebeurde. Op die plek moet wat hem betreft een fietspad worden aangelegd. "Auto's kunnen naar zijstraten. Jullie zijn belangrijker, net als voetgangers."

De 27-jarige Nederlandse vrouw werd in de Australische stad herdacht met een fietstocht. Er deden zo'n 150 mensen aan mee.

"Het is een herdenkingstocht ter nagedachtenis aan alle fietsers die ons zijn ontvallen. We zijn allemaal kwetsbaar", zei de voorzitter van de nationale fietsersbond Australian Cycle Alliance.