Het Wit-Russische model Anastasia Vashukevich, dat beweert bewijzen te hebben voor Russische hulp in de verkiezingscampagne van Donald Trump, is dinsdag door de Russische politie vrijgelaten, meldt het Russische persbureau TASS.

De 27-jarige Vashukevich, op internet bekend als Nastya Rybka, werd donderdag meteen na aankomst op het Moskouse vliegveld Sheremetyevo gearresteerd. Thailand had haar uitgeleverd.

Ondanks haar vrijlating blijft de vrouw verdachte. Russische autoriteiten verdenken haar van het dwingen van vrouwen in de prostitutie, een vergrijp waarvoor in Rusland maximaal drie jaar celstraf staat.

Vashukevich werd oorspronkelijk gezocht wegens het organiseren van prostitutie met haar sekscoach Alexander Kirillov. De Thaise politie pakte Vashukevich en nog enkele Russen vorig jaar op omdat ze zonder werkvergunning sekscursussen gaven in Pattaya.

Sekscoach meent geluidsopnamen te hebben

De Wit-Russische sekscoach zegt geluidsopnamen van miljardair Oleg Deripaska te hebben die aantonen dat er via Trumps campagneleider Paul Manafort Russische bemoeienis is geweest met de Amerikaanse presidentsverkiezing.

Ze heeft de fragmenten nooit laten horen en het is de vraag of de banden echt bestaan. Deripaska ontkent dat ze zijn liefje was.