Twee schepen zijn maandag op de Zwarte Zee, ten zuiden van de Straat van Kertsj, in brand gevlogen. Hierdoor zijn zeker tien bemanningsleden om het leven gekomen, aldus het Russische ministerie van Transport.

De schepen hadden in totaal 31 bemanningsleden. Veertien van hen zijn gered, aldus het ministerie. Het is onduidelijk hoe het met de zeven anderen gaat.

Het ministerie maakte eerder bekend dat opvarenden na het uitbreken van de branden in het water sprongen. Er is nog een reddingsactie gaande.

Twee tankers zijn betrokken bij het ongeval. Het gaat om het schip de Maestro en het schip de Candy, die beide onder Tanzaniaanse vlag varen. Zestien bemanningsleden zijn Turks, vijftien komen uit India.

Het is niet duidelijk hoe de brand is uitgebroken, mogelijk gebeurde dat tijdens het overladen van gas van het ene schip naar het andere. De schepen liggen naar schatting 28 kilometer uit kust van het schiereiland de Krim.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!