Het dodental door de explosie bij een pijpleiding in Hidalgo is volgens de gouverneur van die Mexicaanse staat opgelopen naar 71. Verder zijn 76 mensen gewond geraakt bij de ontploffing.

De regering van Hidalgo meldde dat de pijpleiding met brandstof gescheurd was. De leiding ontplofte terwijl mensen probeerden containers met brandstof te vullen bij het lek. In eerste instantie ging het om 21 doden en 71 gewonden.

De explosie vond plaats bij het dorpje Tlahuelilpan in het midden van Mexico. Niet ver bij dat dorp vandaan ligt een raffinaderij van het staatsoliebedrijf Pemex.

Vlammen schoten meters hoog de lucht in, zo was te zien op Mexicaanse televisie.

Aantal geweldsdelicten bij pijpleidingen stijgt

Het aantal geweldsincidenten bij pijpleidingen steeg drastisch in de afgelopen jaren. Bendes proberen illegaal benzine af te tappen om op de zwarte markt te verkopen. Dat is echter niet zonder risico.

De regering onder leiding van de linkse president Andrés Manuel López Obrador heeft daarom een aantal leidingen en raffinaderijen gesloten en laat de brandstof in bewaakte tankwagens vervoeren. Die aanpak zorgt echter voor een tekort bij meerdere tankstations.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!