Bij een Franse luchtaanval zijn op 10 januari in het West-Afrikaanse Mali circa vijftien mensen gedood. Volgens meldingen van het Franse ministerie van Defensie waren het terroristen die van plan waren een aanslag te plegen in het Dialloubé-gebied, bijna 500 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bamako.

De luchtaanval vond op 10 januari plaats en is uitgevoerd in samenspraak met Malinese militairen op de grond. Het is niet bekendgemaakt waarom de Franse defensie er een week na de luchtaanval melding van maakt.

Frankrijk heeft in de Sahel, inclusief Mali, 4.500 militairen in actie. Ze moeten de jihadisten die het dunbevolkte woestijnachtige gebied van ongeveer 7.000 bij 800 kilometer terroriseren bestrijden.

Nederland heeft in het kader van een VN-missie ook militairen in Mali. Die zijn in Gao gelegerd, zo'n 950 kilometer ten noordoosten van Bamako.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!