De Amerikaanse president Donald Trump komt zaterdag met "een belangrijke aankondiging" over de zogeheten 'shutdown'.

Op Twitter schrijft de president dat hij live vanuit het Witte Huis een toespraak zal houden. Dat gebeurt om 22.00 uur Nederlandse tijd.

"Ik zal een belangrijke aankondiging doen over de humanitaire crisis aan onze zuidgrens en de 'shutdown', morgenmiddag om 15.00 uur, live vanuit het Witte Huis", aldus Trump. De sluiting van een deel van de overheidsdiensten is het gevolg van onenigheid tussen president Trump en de Democraten over de begroting.

Grote delen van de Amerikaanse overheid functioneren al vier weken niet meer omdat Trump eist dat de Democraten in het Congres hem zo'n 6 miljard dollar (zo'n 5,3 miljard euro) geven voor de door hem gewenste muur met Mexico.

De Democraten weigeren dat, omdat zij het nut en de noodzaak van de muur niet inzien. Hij dreigde eerder met het uitroepen van de nationale noodtoestand als hij niet tot een deal met het Congres kan komen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!