Het Wit-Russische model Anastasia Vashukevich, dat beweert bewijzen te hebben voor Russische hulp in de verkiezingscampagne van Donald Trump, is meteen na aankomst op het Moskouse vliegveld Sheremetyevo gearresteerd. Thailand had haar uitgeleverd.

De 27-jarige Vashukevich, op internet bekend als Nastya Rybka, werd gezocht wegens het organiseren van prostitutie met haar 'verleidingsgoeroe' Alexander Kirillov. Diens vrouw bevestigde hun aanhouding in gesprek met persbureau Interfax.

De Thaise politie pakte Vashukevich, Kirillov en nog enkele Russen vorig jaar op omdat ze zonder werkvergunning sekscursussen gaven in Pattaya. Ze werden donderdag op het vliegtuig naar Moskou gezet.

De Wit-Russische sekscoach zegt geluidsopnamen van miljardair Oleg Deripaska te hebben die aantonen dat er via Trumps campagneleider Paul Manafort Russische bemoeienis is geweest met de Amerikaanse presidentsverkiezing.

Ze heeft de fragmenten nooit laten horen en het is de vraag of de banden echt bestaan. Deripaska ontkent dat ze zijn liefje was.