Hasher Taheb, die een aanslag wilde plegen op het Witte Huis en andere Amerikaanse overheidsgebouwen, is woensdag gearresteerd. De FBI deed een jaar lang onderzoek naar de 21-jarige man.

Voor zijn daad wilde Taheb zelfgemaakte explosieven en een antitankraket gebruiken. Volgens de FBI handelde de man alleen. De Amerikaanse inlichtingendienst kreeg een tip, waarop de FBI een onderzoek instelde.

Twee undercoveragenten raakten bevriend met de verdachte. Op die manier kwam de FBI erachter dat de man met vuur of explosieven een opening in het Witte Huis wilde maken en daarna met wapens zo veel mogelijk slachtoffers wilde maken.

ABC News schrijft dat de man als martelaar wilde sterven. Hij werd betrapt toen hij zijn auto wilde verkopen om zo aan wapens te komen. Bij die ruil waren ook de twee FBI-agenten aanwezig. De wapens waren van tevoren onklaar gemaakt. De man is opgepakt nadat de ruil voltooid was en hij de wapens in zijn bezit had.

De verdachte is al kort voorgeleid. De volgende rechtszaak staat gepland op 24 januari.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!