Justitie in het Italiaanse Arezzo heeft bevolen dat een viaduct van de belangrijke autosnelweg 3B die van Ravenna naar het zuiden loopt, onmiddellijk dicht moet. Het viaduct dreigt het te begeven, zo oordeelt openbaar aanklager Roberto Rossi.

Het gaat om een viaduct bij Valsavignone, ruim 200 kilometer ten noorden van Rome. De rechtbank heeft het verzoek gehonoreerd en de weg is per direct afgesloten.

De sluiting volgt tijdens een onderzoek van justitie naar de instorting van een deel van deze autosnelweg in februari.

De slechte toestand van een pijler van het viaduct is toevallig ontdekt door een man die op de grond naar champignons zocht, meldden Italiaanse media. Hij plaatste een afbeelding van de kennelijk door de tand des tijds aangevreten pijler van gewapend beton op sociale media.

In augustus begaf een pijler van een snelwegviaduct aan de westkant van het centrum van Genua het. De brug stortte in en meer dan veertig mensen kwamen om. De brug vormde een cruciale schakel in het verkeer van Genua naar de luchthaven en de haven van de stad en in het verkeer tussen Frankrijk en Italië.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!