De vrachtwagenchauffeur uit Landgraaf die wordt verdacht van het doodrijden van een 'Gele Hesjes'-demonstrant in België, zit niet langer vast. Hij is onder voorwaarden vrijgelaten.

Hij moet beschikbaar blijven voor de onderzoekers, laat het Openbaar Ministerie in Luik weten. De man blijft verdachte. Hij wordt beschuldigd van het toebrengen van lichamelijk letsel, zonder de intentie iemand om het leven te brengen. Het Belgische Openbaar Ministerie geeft woensdag meer informatie.

Het slachtoffer, een vijftigjarige actievoerder, werd vrijdagavond doodgereden tijdens een demonstratie in Visé, in de buurt van Luik. Het ongeluk gebeurde op de snelweg richting Maastricht.

Volgens de advocaat van de chauffeur ging het om een ongeluk. De Limburger had zich dinsdag gemeld bij de Belgische justitie.

Het parket had eerder een Europees arrestatiebevel uitgevaardigd tegen een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Brabantse Dongen. Die werd zondag vrijgelaten, omdat politiemensen het verkeerde kentekennummer hadden doorgegeven.

Demonstrant zou zijn uitgegleden

Ooggetuigen meldden eerder aan Belgische media dat de demonstrant voor de vrachtwagen was gaan staan omdat de verdachte wilde doorrijden.

De demonstrant zou toen met een sleutel op de ruit van de vrachtwagen hebben getikt, waarna de chauffeur gas gaf. De actievoerder gleed daarop uit en zou zo onder de vrachtwagen terecht zijn gekomen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!