Door het neerstorten van een vrachtvliegtuig in Iran zijn zeker vijftien bemanningsleden om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde maandagochtend bij de luchthaven van de stad Karaj, ten westen van de hoofdstad Teheran.

De Boeing 707 van de Iraanse luchtmacht was vanuit het Kirgizische Bisjkek op weg naar Karaj. In het vliegtuig, dat vlees vervoerde, zaten zestien bemanningsleden. De boordwerktuigkundige, die als enige de crash overleefde, is naar het ziekenhuis vervoerd. 

Iraanse autoriteiten laten aan Fars News Agency weten dat het vliegtuig bij de landing de landingsbaan verliet. Dit zou komen doordat de piloot de controle over het vliegtuig verloor. Het vliegtuig ging door een muur die de luchthaven van een woonwijk scheidde. Meerdere woningen zijn beschadigd geraakt.

Het was eerder onduidelijk van wie het vliegtuig is. De Iraanse staatstelevisie meldde dat het toestel van Kirgizië is. Maar de luchthaven van Bisjkek stelde dat de Boeing 707 van de Iraanse vrachtluchtvaartmaatschappij Payam Air is.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!