De vrachtwagenchauffer die vrijdagavond een Belgische 'Gele Hesjes'-demonstrant doodreed, reed bewust door toen de man voor zijn vrachtwagen stond.

Dat zeggen ooggetuigen in gesprek met Belgische media. Het incident gebeurde bij de Belgische plaats Visé op de snelweg richting Maastricht.

Twee demonstranten hielden alle vrachtwagens tegen. De Nederlandse chauffeur wilde doorrijden. Het slachtoffer ging volgens Belgische media voor de vrachtwagen staan en tikte met een sleutel op de ruit van de wagen.

Daarop zou de chauffeur gas hebben gegeven. De demonstrant gleed uit en kwam onder de vrachtwagen terecht. Hij overleed ter plekke.

Na het incident vroeg de toegesnelde Belgische politie aan de chauffeur om iets verderop te gaan staan. De vrachtwagenchauffeur reed daarna weg richting Nederland.

De Belgische 'Gele Hesjes' zijn geïnspireerd op de gelijknamige protestbeweging in Frankrijk. Daar richtten de protesten zich in eerste instantie op de stijgende brandstofprijzen, maar inmiddels is de focus verschoven naar het beleid van de Franse president Emmanuel Macron.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!