Een enorme sneeuwstorm die over het middenwesten van de Verenigde Staten trekt heeft zaterdag tot vijf verkeersdoden geleid. In de staat Missouri viel op sommige plekken meer dan 45 centimeter sneeuw.

De vijf slachtoffers kwamen om het leven in de staten Missouri en Kansas. Ze raakten van de weg door gladheid die veroorzaakt werd door de sneeuw. De weginspectie adviseert inwoners niet meer de weg op te gaan.

Bij de hulpdiensten in Missouri kwamen alleen zaterdagmiddag al meer dan drieduizend meldingen binnen, van onder andere meer dan zevenhonderd ongelukken en dertienhonderd gestrande voertuigen. Ook zitten duizenden huishoudens zonder stroom.

Op het vliegveld van St. Louis in Missouri zijn tientallen vluchten geannuleerd. De luchthaven meldde op Twitter dat het een van de grootste eendaagse winterstormen in jaren is.

De storm trekt zondag naar verwachting richting Washington. In de Amerikaanse hoofdstad wordt 15 tot 20 centimeter sneeuw verwacht. In de staat Virginia wordt gewaarschuwd voor nog zwaardere sneeuwval.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!