Door een ernstig busongeval in de Canadese hoofdstad Ottawa zijn vrijdag drie mensen om het leven gekomen. Ook raakten zeker 23 mensen gewond toen een dubbeldekker tegen een overkapping bij een busstation reed.

Twee inzittenden van de bus kwamen om het leven. Het derde slachtoffer stond te wachten op het busstation. Eerder liet de politie weten dat zeker zeventien mensen gewond zijn geraakt, van wie er negen ernstig aan toe zijn. 

Volgens burgemeester Jim Watson zijn veel van de slachtoffers zwaargewond. CTVNews schrijft dat er veel reizigers in de bus zaten.

Een ziekenhuis in de hoofdstad meldt op Twitter dat er negen mensen in kritieke toestand worden behandeld. De burgemeester schrijft geschokt te zijn. Hij roept mensen op niet naar de plek van het ongeluk te komen, zodat hulpverleners de ruimte hebben.

Chauffeur aangehouden en verhoord door politie

De Canadese premier Justin Trudeau heeft op Twitter de families van de slachtoffers gecondoleerd. Ook dankte hij de mensen die eerste hulp verleenden.

Foto's van het ongeval tonen hoe groot de schade is. De bus reed rond 16.00 uur lokale tegen de overkapping. Een groot deel van de bovenste verdieping en de voorkant van bus raakten daardoor beschadigd. Volgens een van de inzittenden begon de bus vlak voor het ongeluk te zwenken.

De chauffeur is aangehouden en wordt verhoord door de politie.

Hulpverleners aan het werk op de plek van het ongeluk. (Foto: Hollandse Hoogte)

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!