De Australische politie heeft woensdag een 48-jarige man uit Shepparton gearresteerd op verdenking van het versturen van verdachte pakketten naar meerdere consulaten en ambassades in Canberra, Melbourne en Sydney.

Eerder op woensdag werden meerdere verdachte pakketten aangetroffen bij diplomatieke instellingen in verschillende Australische steden. Een aantal zou asbest bevatten, een bouwmateriaal met kankerverwekkende eigenschappen.

De inhoud van de pakketten wordt nog onderzocht. Er zijn geen meldingen van schade aan de gezondheid van personeelsleden gemaakt. Volgens de politie zijn de pakketten samengesteld in het huis van de man.

Volgens de Australische federale politie (AFP) zou de man in totaal 38 pakketten hebben verstuurd. De autoriteiten hebben 29 pakketten gevonden, maar de politie heeft in een verklaring laten weten dat er geen verdere dreiging bestaat.

De verdachte is aangeklaagd en zal donderdag voor de rechtbank verschijnen.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!