In Australië zijn woensdag verdachte pakketten gestuurd naar meerdere buitenlandse ambassades en consulaten. In een aantal van die pakketjes zaten plastic zakjes die volgens diplomaten asbest lijken te bevatten. 

Dat zei althans een Nieuw-Zeelandse functionaris tegen de omroep ABC. Er is niemand gewond geraakt. De pakketten werden per post verstuurd.

Het is niet bekendgemaakt welke diplomatieke posten een pakket ontvingen, maar volgens ABC zijn hulpdiensten in Melbourne onder meer aanwezig bij consulaten van de Verenigde Staten, Griekenland, Frankrijk, Italië, Hong Kong, India, Nieuw-Zeeland, Pakistan en Zwitserland.

Volgens enkele van de ontvangers bevatten ze asbest, een bouwmateriaal met kankerverwekkende eigenschappen. De politie heeft alleen gezegd dat de inhoud van de pakketten onderzocht wordt. Over een mogelijke toedracht is nog niets bekend.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!