Een man heeft dinsdag op een basisschool in de Chinese hoofdstad Peking twintig kinderen verwond met een hamer, laten de lokale autoriteiten weten. Agenten hebben de aanvaller gearresteerd.

Drie kinderen zijn zwaargewond. Hun toestand is wel stabiel, aldus de autoriteiten in een verklaring. De slachtoffers zouden gewond zijn geraakt aan hun hoofd.

De politie verklaarde op de staatstelevisie dat de 49-jarige dader een voormalige conciërge van de school is, die in woede zou zijn ontstoken omdat zijn contract niet werd verlengd. 

Chinese kinderen waren al eerder het doelwit van dergelijke aanvallen. De autoriteiten arresteerden in oktober nog een vrouw die veertien kinderen zou hebben neergestoken op een kleuterschool in de stad Chongqing.

In januari 2017 verwondde een man in een school twaalf kinderen met een groentemes. Hij werd eerder deze maand ter dood gebracht.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!