Voorzitter Frank Magnitz van Alternative für Deutschland in de deelstaat Bremen is maandag zwaargewond geraakt nadat hij werd aangevallen door een aantal onbekende personen.

Magnitz is afgevaardigde voor de rechts-populistische partij in de Bondsdag. De mishandeling vond plaats in de buurt van het theater op de Goetheplatz in Bremen.

Gezien de functie van Magnitz namens de AfD gaat de politie ervan uit dat de daders een politiek motief hadden. Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Volgens lokale media werd Magnitz met een balk op zijn hoofd geslagen en daarna veelvuldig geschopt. Tussenkomst van een omstander zorgde ervoor dat de mishandeling stopte.

De binnenlandse veiligheidsdienst en het Openbaar Ministerie van Bremen zijn een onderzoek begonnen. Getuigen wordt dringend gevraagd zich te melden.

Vorige week ging een explosief af bij het kantoor van de AfD in de Oost-Duitse stad Döbeln. Daarbij vielen geen slachtoffers.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!