Het Poolse Openbaar Ministerie (OM) heeft de eigenaar van de escape room waar vrijdag vijf meisjes omkwamen bij een brand, beschuldigd van dood door schuld.

Als hij schuldig wordt bevonden aan het onopzettelijk veroorzaken van de dood van de meisjes, kan hij een gevangenisstraf tot acht jaar krijgen, laat de woordvoerder van het OM weten aan persbureau PAP.

De eigenaar van de escape room in het Poolse Koszalin werd zondag gearresteerd. In een van de kamers was vrijdagavond brand uitgebroken. De vluchtroute van de slachtoffers was geblokkeerd, waardoor ze de brand niet overleefden, zo maakte de aanklager bekend.

Volgens het eerste onderzoek is er gas ontsnapt en daardoor vuur ontstaan. De slachtoffers zijn bezweken aan koolmonoxidevergiftiging.

Volgens de brandweer was de kamer waar de meisjes uit moesten ontsnappen ongeveer 7 vierkante meter groot. Ernaast stonden verwarmingsinstallaties naast brandbare materialen en er waren kaarsen in het pand. Ook de elektrische bedrading was provisorisch.

In Koszalin staken mensen kaarsjes aan voor de vijf overleden meisjes. (Foto: ANP)

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!