In Griekenland zijn dit weekend de lichamen gevonden van drie mensen, die om het leven zijn gekomen door storm en extreem lage temperaturen.

De lichamen van twee mannen werden zondag aangetroffen door de lokale brandweer. De auto waar zij in zouden hebben gezeten was vrijdag weggevaagd door overstromingen dicht bij de Griekse hoofdstad Athene.

Zaterdag werd het lichaam van een 66-jarige vrouw in de betreffende auto gevonden. De reddingsdiensten in Griekenland hebben tientallen meldingen ontvangen van mensen die vastzitten in hun auto's of huizen vanwege hevige sneeuwval.

Griekenland heeft momenteel te maken met langdurige extreme kou. In sommige gebieden dalen de temperaturen naar -18 graden. In veel delen van het land ligt een dik pak sneeuw.

Het slechte weer heeft ook het verkeer verstoord. Verschillende snelwegen zijn afgesloten en een aantal veerdiensten vaart niet. Ook rijden veel treinen niet.

Drone filmt besneeuwde bossen in Griekenland
40
Drone filmt besneeuwde bossen in Griekenland

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!