De ANWB heeft Nederlandse wintersporters in Oostenrijk zaterdag aangeraden hun thuisreis tot maandag uit te stellen. Vakantieverkeer en winters weer leidden zaterdag in Oostenrijk en het zuiden van Duitsland tot flinke files. 

De snelwegen zijn veelal spekglad en hier en daar lopen de vertragingen op tot wel 2,5 uur. De verwachting is dat de situatie zondag niet veel beter zal zijn.

Rond 16.30 uur meldde de ANWB dat het verkeer "volledig in de knoop" zit rond Bregenz in Oostenrijk en rond Lindau in Duitsland. Ook staat het vast op de Oostenrijkse A10 van Bischofshofen naar Salzburg en verderop in Duitsland naar München.

De ANWB spreekt van 'diepwinterse rijomstandigheden' op de A10 tussen Villach en Salzburg. In Oostenrijk is de B99 Radstadt-Mauterndorf in beide richtingen dicht door lawinegevaar. Dat duurt waarschijnlijk het hele weekend.

In het westen van Oostenrijk is het aanschuiven naar Bludenz en op de Fernpass-route, en wie die horde heeft genomen komt in Duitsland op de A7 terecht in tientallen kilometers langzaam rijdend verkeer. In het oosten van Oostenrijk staat file op de A8 van Wels naar Passau.

Flinke sneeuwval bemoeilijkt verkeer in zuiden Duitsland
56
Flinke sneeuwval bemoeilijkt verkeer in zuiden Duitsland

Gotthardtunnel en luchthaven Innsbruck ook getroffen

Bij de Gotthardtunnel in Zwitserland loopt de vertraging ook flink op en rond Chur en Klosters staat het verkeer veelal stil.

Ook het luchtverkeer ondervindt hinder van de sneeuw; op het vliegveld van Innsbruck (Oostenrijk) zijn veel vluchten geannuleerd.