De luchthaven van het Oostenrijkse Innsbruck heeft zaterdag tientallen vluchten geannuleerd. Ook zijn veel vluchten omgeleid. Deze maatregelen zijn genomen vanwege de hevige sneeuwval in het land.

De sneeuw veroorzaakt grote bereikbaarheidsproblemen in Innsbruck. De luchthaven adviseert reizigers vóór vertrek naar het vliegveld contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Door de sneeuwval zijn in het westen van Oostenrijk ook flinke files onstaan. Op sommige wegen loopt de vertraging volgens de ANWB op tot enkele uren, net als in Duitsland. Sommige gebieden zijn sinds vrijdag niet bereikbaar.

Innsbruck ligt in Tirol, een van de vier regio's waar de weerdiensten code rood voor hebben afgegeven. De andere regio's zijn Oberosterreich, Salzburg en Steiermark. In Oostenrijk geldt momenteel ook een lawinewaarschuwing.

In het westen van het land is de sneeuw opgehoopt tot een halve meter, meldt Weerplaza. In de bergen is er volgens de weerdienst sprake van 1 tot 2 meter extra sneeuw.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!